Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De Beste Terrassen in Haarlem: Genieten van Zon en Sfeer

Haarlem, een stad vol charme, historie en gezellige steegjes, is de perfecte plek om te genieten van een ontspannen middag op het terras. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om een boek te lezen, een levendige omgeving voor een borrel met vrienden, of een romantische setting voor een date, Haarlem heeft het allemaal. In deze blogpost nemen we je mee langs de beste terrassen van Haarlem, zodat jij optimaal kunt genieten van de zon en de sfeer.

Grote Markt: Het Hart van Haarlem

De Grote Markt is zonder twijfel het kloppende hart van Haarlem. Omringd door historische gebouwen en de imposante Grote Kerk, is dit plein een populaire plek voor zowel toeristen als locals. Hier vind je een aantal uitstekende terrassen waar je kunt genieten van het bruisende stadsleven.

1. Grand Café Brinkmann

Grand Café Brinkmann is een begrip in Haarlem. Met een groot terras dat uitkijkt over de Grote Markt, is dit de perfecte plek om te genieten van een kop koffie, een uitgebreide lunch of een verfrissend drankje.

  • Specialiteit: Huisgemaakte taarten en een uitgebreide lunchkaart
  • Adres: Grote Markt 13, 2011 RC Haarlem

2. Café Studio

Café Studio biedt een gezellige en informele sfeer met een prachtig uitzicht op de Grote Kerk. Dit terras is ideaal voor een ontspannen middag met vrienden of familie.

  • Specialiteit: Heerlijke cocktails en borrelhapjes
  • Adres: Grote Markt 17, 2011 RC Haarlem

De Botermarkt: Een Verborgen Parel

De Botermarkt is een wat rustiger plein in Haarlem, maar minstens zo gezellig. Hier vind je diverse terrassen die perfect zijn voor een ontspannende middag in de zon.

1. Café Colette

Café Colette brengt een vleugje Franse flair naar Haarlem. Dit charmante café heeft een gezellig terras waar je kunt genieten van authentieke Franse gerechten en wijnen.

  • Specialiteit: Steak frites en Franse wijnen
  • Adres: Lange Veerstraat 17, 2011 DA Haarlem

2. Spaarne66

Aan de rand van de Botermarkt en met uitzicht op het Spaarne, biedt Spaarne66 een uniek perspectief op de stad. Het terras aan het water is een ideale plek om te relaxen en te genieten van het uitzicht.

  • Specialiteit: Biologische en lokale gerechten
  • Adres: Spaarne 66, 2011 CK Haarlem

De Drossestraat: Voor de Cultuurliefhebbers

De Drossestraat is een levendige straat vol cultuur en creativiteit. Hier vind je verschillende terrassen die perfect zijn voor iedereen die houdt van kunst, theater en muziek.

1. Café XO

Café XO is een trendy plek met een modern terras. Het is een geweldige locatie om mensen te kijken en te genieten van een breed scala aan dranken en hapjes.

  • Specialiteit: Luxe cocktails en tapas
  • Adres: Drossestraat 10, 2011 XZ Haarlem

2. Café de Lift

Café de Lift is een unieke plek met een industrieel interieur en een gezellig terras. Het café staat bekend om zijn creatieve gerechten en ontspannen sfeer.

  • Specialiteit: Dagverse gerechten en ambachtelijke bieren
  • Adres: Drossestraat 7, 2011 XZ Haarlem

Het Spaarne: Terrassen aan het Water

Het Spaarne is de rivier die door Haarlem stroomt en biedt een prachtige achtergrond voor diverse terrassen. Hier kun je genieten van het rustgevende uitzicht op het water terwijl je geniet van een heerlijke maaltijd of een drankje.

1. Zuidam

Restaurant Zuidam is gevestigd in een oude werf aan het Spaarne en heeft een prachtig terras aan het water. Dit is de perfecte plek voor een romantisch diner of een ontspannen lunch.

  • Specialiteit: Verse visgerechten en uitstekende wijnen
  • Adres: Scheepmakersdijk 2, 2011 AS Haarlem

2. Fortuyn

Fortuyn is een eigentijds restaurant met een heerlijk terras aan het Spaarne. Hier kun je genieten van moderne gerechten en een uitgebreide selectie aan wijnen en cocktails.

  • Specialiteit: Seizoensgebonden menu’s en ambachtelijke cocktails
  • Adres: Grote Markt 23, 2011 RC Haarlem

Vijfhoek: Gezellig en Intiem

De Vijfhoek is een van de meest schilderachtige wijken van Haarlem en staat bekend om zijn gezellige en intieme sfeer. Hier vind je knusse terrassen die perfect zijn voor een rustig moment weg van de drukte.

1. Café de Vijfhoek

Café de Vijfhoek is een charmant café met een klein maar gezellig terras. Dit is een geweldige plek om te genieten van een kop koffie of een glas wijn in een rustige omgeving.

  • Specialiteit: Lokale bieren en huisgemaakte snacks
  • Adres: Nieuwe Kruisstraat 5, 2011 RD Haarlem

2. Hofje zonder Zorgen

Hofje zonder Zorgen is een schattig eetcafé met een prachtig terras in de tuin. Deze verborgen parel biedt een oase van rust en groen in het hart van de stad.

  • Specialiteit: Biologische gerechten en heerlijke smoothies
  • Adres: Grote Houtstraat 142A, 2011 SZ Haarlem

Conclusie

Haarlem biedt een breed scala aan terrassen waar je kunt genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Of je nu kiest voor het bruisende centrum, de rust van de Botermarkt, de culturele sfeer van de Drossestraat, de serene omgeving van het Spaarne, of de intieme setting van de Vijfhoek, er is altijd een terras dat perfect bij jouw voorkeur past.

Verbonden Artikelen

Ontdek Meer: Gerelateerde Verhalen