Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ontbijten in Haarlem: De Beste Plekken om je Dag te Beginnen

Haarlem is een stad die bekend staat om zijn historische charme, pittoreske grachten en bruisende eet- en drinkscène. Of je nu een vroege vogel bent of liever rustig aan de dag begint, er zijn tal van plekken in Haarlem waar je kunt genieten van een heerlijk ontbijt. In deze blogpost nemen we je mee langs enkele van de beste ontbijtplekken in deze prachtige stad.

Spaarne66

Gelegen aan het schilderachtige Spaarne biedt Spaarne66 een idyllische setting voor een ontspannen ontbijt. Dit café staat bekend om zijn uitgebreide ontbijtmenu dat varieert van klassieke continentale opties tot gezonde bowls en verrukkelijke pannenkoeken. Probeer zeker hun huisgemaakte granola of de avocadotoast, beide bereid met verse lokale ingrediënten.

Adres: Spaarne 66, 2011 CK Haarlem

Specialiteit: Huisgemaakte granola en avocadotoast

By Lima

By Lima is de place to be voor iedereen die houdt van biologisch en duurzaam eten. Dit trendy café serveert creatieve en voedzame ontbijtgerechten die niet alleen lekker maar ook goed voor je zijn. Hun menu omvat alles van açai bowls tot vegan croissants. Daarnaast werken ze zoveel mogelijk met lokale en seizoensgebonden producten.

Adres: Zijlstraat 21, 2011 TJ Haarlem

Specialiteit: Açai bowls en vegan croissants

Native

Voor een authentieke koffie-ervaring gecombineerd met een smakelijk ontbijt, moet je bij Native zijn. Dit gezellige café heeft een relaxte sfeer en een menu vol met heerlijke ontbijtopties. Hun zuurdesemtoast met geitenkaas en honing is een absolute aanrader, evenals hun vers gebrouwen koffie.

Adres: Breestraat 23, 2011 ZZ Haarlem

Specialiteit: Zuurdesemtoast met geitenkaas en honing

Mica Coffee Bar

Mica Coffee Bar is een favoriet onder de locals vanwege de huiselijke sfeer en het uitstekende eten. Het ontbijtmenu is divers en biedt voor elk wat wils, van romige havermout tot ambachtelijke broodjes. Vergeet niet hun zelfgemaakte taarten te proberen, die perfect passen bij een kopje van hun zorgvuldig geselecteerde koffie.

Adres: Kleine Houtstraat 103, 2011 DK Haarlem

Specialiteit: Romige havermout en zelfgemaakte taarten

By Jarmusch

Nieuw in Haarlem en toch al een begrip: By Jarmusch. Dit Amerikaanse diner-stijl café brengt een stukje New York naar Haarlem met zijn uitgebreide ontbijtmenu. Of je nu zin hebt in klassieke pancakes met siroop of een stevige bagel met roomkaas en zalm, hier vind je het allemaal. Het is de perfecte plek voor een uitgebreid ontbijt of brunch.

Adres: Gedempte Oude Gracht 36, 2011 GS Haarlem

Specialiteit: Pancakes met siroop en bagels met roomkaas en zalm

Anne&Max

Anne&Max is een keten die bekend staat om zijn gezellige sfeer en lekkere gerechten. In Haarlem vind je dit knusse café in het hart van de stad. Ze serveren een breed scala aan ontbijtopties, waaronder yoghurt met fruit, warme broodjes en diverse egg benedict variaties. Het is een fijne plek om je dag te beginnen, vooral vanwege de vriendelijke bediening en het huiselijke interieur.

Adres: Kruisstraat 23, 2011 PW Haarlem

Specialiteit: Egg benedict variaties

Jetties

Voor degenen die van biologisch en gezond eten houden, is Jetties een geweldige keuze. Hun menukaart biedt tal van verantwoorde ontbijtopties zoals smoothies, chia puddings en volkoren sandwiches. Ook leuk: je kunt hier je eigen ontbijt samenstellen door verschillende ingrediënten te combineren.

Adres: Grote Houtstraat 174, 2011 SZ Haarlem

Specialiteit: Smoothies en chia puddings

Coffeebar Mogador

Coffeebar Mogador is een charmant café gelegen in een rustige straat net buiten het stadscentrum. Het is de perfecte plek voor een rustig ontbijt met een goed boek of een praatje met vrienden. Hun Franse croissants en verse sappen zijn bijzonder populair onder de bezoekers.

Adres: Tuchthuisstraat 36, 2011 XG Haarlem

Specialiteit: Franse croissants en verse sappen

Brownies & Downies

Dit unieke café, dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geeft, is niet alleen een inspirerende plek maar ook een heerlijke plek om te ontbijten. Ze serveren eenvoudige, maar smaakvolle gerechten zoals warme broodjes, scrambled eggs en natuurlijk brownies.

Adres: Gedempte Oude Gracht 104, 2011 GR Haarlem

Specialiteit: Warme broodjes en brownies

Koffieduss

Tot slot mag Koffieduss niet ontbreken op deze lijst. Dit gezellige café heeft een intieme sfeer en een uitgebreid ontbijtmenu. Van verse croissants tot smoothies en rijkelijk belegde broodjes, hier kun je genieten van een uitgebreid ontbijt. Hun specialty coffee maakt het plaatje compleet.

Adres: Lange Herenstraat 36, 2011 LH Haarlem

Specialiteit: Specialty coffee en vers belegde broodjes

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar een snelle hap voor onderweg of een uitgebreide brunch om je weekend te vieren, in Haarlem vind je altijd een geschikte plek. Elke locatie heeft zijn eigen unieke charme en specialiteiten, waardoor ontbijten in deze stad altijd een plezier is. Ga op ontdekkingstocht en geniet van de culinaire hoogstandjes die Haarlem te bieden heeft!

Verbonden Artikelen

Ontdek Meer: Gerelateerde Verhalen