Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Lunchen in Haarlem: De Plekken om je Middag Door te Brengen

Haarlem, een stad vol historische schoonheid en levendige cultuur, is een fantastische plek om te genieten van een heerlijke lunch. Of je nu op zoek bent naar een snelle hap tijdens het winkelen of een uitgebreide lunch om te ontspannen met vrienden, Haarlem biedt een scala aan opties die je zeker zullen bevallen. In deze blogpost nemen we je mee langs enkele van de beste lunchplekken in de stad.

Diga

Diga is een Italiaans restaurant dat bekend staat om zijn authentieke gerechten en gezellige sfeer. Het lunchmenu biedt een verscheidenheid aan smakelijke opties, waaronder vers bereide pasta’s, rijkelijk belegde panini’s en heerlijke salades. Hun burrata salade is een absolute aanrader, evenals de truffelpasta.

Adres: Oude Groenmarkt 10-12, 2011 HL Haarlem

Specialiteit: Burrata salade en truffelpasta

Meneer Frans

Verstopt achter de kledingwinkel Idem Dito vind je Meneer Frans, een verborgen juweeltje waar je kunt genieten van een heerlijke lunch. Dit sfeervolle café heeft een uitgebreide menukaart met sandwiches, soepen en salades. Probeer zeker de clubsandwich kip of de quinoasalade.

Adres: Kleine Houtstraat 62, 2011 DR Haarlem

Specialiteit: Clubsandwich kip en quinoasalade

Fortuyn

Fortuyn is een eigentijds restaurant aan de Grote Markt met een breed scala aan lunchgerechten. Van luxe tosti’s tot gezonde bowls, er is voor elk wat wils. De ambiance is modern en het terras biedt een prachtig uitzicht op het historische centrum van Haarlem. Hun bruschetta’s en poke bowls zijn favorieten onder de gasten.

Adres: Grote Markt 23, 2011 RC Haarlem

Specialiteit: Bruschetta’s en poke bowls

By Lima

By Lima is de place to be voor liefhebbers van biologisch en duurzaam eten. Dit trendy café serveert voedzame lunchgerechten zoals kleurrijke salades, wraps en gezonde bowls. Alles wordt bereid met verse, lokale ingrediënten en veel liefde. Hun hummus wrap en zoete aardappel salade zijn echte aanraders.

Adres: Zijlstraat 21, 2011 TJ Haarlem

Specialiteit: Hummus wrap en zoete aardappel salade

Native

Native is een gezellig café waar je terecht kunt voor een heerlijke en gezonde lunch. Met een focus op lokale en biologische producten, serveren ze hier smaakvolle gerechten zoals zuurdesembrood met avocado en geitenkaas, en voedzame smoothiebowls. Daarnaast is hun koffie ook uitstekend.

Adres: Breestraat 23, 2011 ZZ Haarlem

Specialiteit: Zuurdesembrood met avocado en geitenkaas

Toujours

Toujours is een hip restaurant dat bekend staat om zijn moderne en stijlvolle inrichting en heerlijke gerechten. Hun lunchmenu bevat diverse gourmetburgers, frisse salades en smaakvolle sandwiches. De Toujours Burger, gemaakt van hoogwaardig rundvlees met bijzondere toppings, is een must-try.

Adres: Oude Groenmarkt 10-12, 2011 HL Haarlem

Specialiteit: Toujours Burger

Viqh

Viqh is een wijncafé waar je niet alleen kunt genieten van een goed glas wijn, maar ook van een heerlijke lunch. Ze bieden een selectie aan tapas en kleine gerechten die perfect zijn om te delen. Hun charcuterieplank en geitenkaassalade zijn bijzonder populair.

Adres: Grote Markt 4, 2011 RD Haarlem

Specialiteit: Charcuterieplank en geitenkaassalade

De Dakkas

Op het dak van de parkeergarage De Kamp vind je De Dakkas, een bijzondere locatie met een prachtig uitzicht over de stad. Hier kun je genieten van een ontspannen lunch met gerechten die bereid zijn met seizoensgebonden en lokale ingrediënten. Hun falafel wrap en bietenburger zijn zeer geliefd onder de bezoekers.

Adres: De Witstraat 1A, 2011 DV Haarlem

Specialiteit: Falafel wrap en bietenburger

Het Koffiekantoor

Het Koffiekantoor is een sfeervol café waar je terecht kunt voor een goede kop koffie en een smakelijke lunch. Ze bieden een scala aan broodjes, salades en warme gerechten. De Caesar salad en de pulled pork sandwich zijn favorieten onder de vaste klanten.

Adres: Kruisweg 68, 2011 LD Haarlem

Specialiteit: Caesar salad en pulled pork sandwich

Café Colette

Café Colette brengt een stukje Parijse bistro naar Haarlem. Het menu is geïnspireerd op de Franse keuken en biedt heerlijke gerechten zoals croque monsieur, niçoise salade en steak frites. De ontspannen sfeer en het elegante interieur maken dit een perfecte plek voor een uitgebreide lunch.

Adres: Lange Veerstraat 15, 2011 DA Haarlem

Specialiteit: Croque monsieur en niçoise salade

Conclusie

Ongeacht waar je voorkeur naar uitgaat, Haarlem biedt een breed scala aan lunchplekken die zeker aan je verwachtingen zullen voldoen. Van gezonde en biologische opties tot luxe gerechten en ontspannen cafés, er is voor elk wat wils in deze prachtige stad. Dus de volgende keer dat je in Haarlem bent, vergeet dan niet om te genieten van een heerlijke lunch op een van deze fantastische plekken.

Verbonden Artikelen

Ontdek Meer: Gerelateerde Verhalen